Модели

Подготвен за авантура!

KAROQ SCOUT

Името SCOUT најдобро ја одразува љубовта кон авантурата на овој робустен модел. Без оглед на ситуацијата, потполно можете да се потпрете на 4х4 погонот на сите тркала, најмоќните мотори кои ги нуди брендот, сите заштитни детали околу каросеријата и одличното ракување на и надвор од патот.

Подготвен за авантура!

Подготвен за сè

Разноврсен SUV, подготвен да се справи и со најпредизвикувачките патишта.

Перформанси: ŠKODA KAROQ SCOUT

Со високи перформанси благодарение на 4x4

Интелигентниот систем за сите тркала функционира комплетно автоматски. Контролната единица константно го пресметува оптималниот вртежен момент за да го спречи губењето на контролата врз возилото кај двете оски.

Перформанси: ŠKODA KAROQ SCOUT

Професионалец за на отворен терен

Со интелигентниот Offroad систем за помош, којшто започнува да работи при брзини од 30 km/h, можете да управувате и на екстремен отворен терен. Тој е конципиран за тоа, меѓусебно да ги прилагоди карактеристиките на моторот, електронските системи за помош и системот за регулирање на возната динамика. Моментално активираните функции се прикажуваат на дисплејот на Infotainment.

Врвни перформанси: ŠKODA KAROQ SCOUT

Динамично на пат

Динамичното регулирање на подвозјето (DCC) со избор на возен профил, ви овозможува да го прилагодите користењето на возилото по ваша лична желба. Само со притиснување на копче ќе го претворите новиот KAROQ SCOUT во вистински професионалец на отворениот терен.

Simply Clever Teхнологија

ŠKODA системи за помош

Тука откријте ги нашите системи за помош.

Од 01-ви септември 2017, типот на одредени нови возила според светски усогласената постапка на проверување за патнички возила и лесни комерцијални возила (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure, WLTP) е утврден според нова пореалистична постапка на проверка за одредување на потрошувачката на гориво и емисиите на CO 2 . Од 01-ви септември 2018, WLTP ќе ја замени сегашната постапка на проверка (NEFZ) со нов европски циклус на возење. Поради пореалистичните услови за проверка, вредностите на потрошувачка на гориво и вредностите на емисија на CO 2 измерени според WLTP се во многу случаи повисоки од оние според NEFZ. Таксите за стандардизирана потрошувачка (NoVA) и понатаму ќе се пресметуваат врз база на претходно пресметаната NEFZ вредност на CO 2 .