За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

Опрема AMBITION

 • 12V приклучок во багажник
 • 16" Челични тркала TECTON
 • 3 крак кожен управувач
 • Basic LED задни светла
 • Basic LED предни светла
 • Black Piano хром пакет
 • Black glossy лајсни околу отворите запроветрување
 • CLIMATIC - мануелен клима уред
 • ESC - електронска програма за стабилност
 • EU6 DG стандарди за емисија
 • Front Assist - радар за автоматскосопирање
 • Grained Black декоративни инсерти
 • ISOFIX подготовка за детско седиште
 • JUMBO BOX преден централен наслон
 • Lane Assist систем за одржување наколовозна лента
 • Maxi Dot - Борд компјутер
 • x2 USB-C приклучоци напред
 • Автоматски дневни светла со Coming/Leaving home функција
 • Бришач на задното стакло со прскалка
 • Висинско подесување на предните седишта
 • Воздушни перничиња за возач и совозачсо опција за деактивирање на совозачко
 • Електрични ретровизори со грејачи
 • Електрични стакла на сите врати
 • Електронски имобилајзер
 • Мало резервно челично тркало
 • Мануелна лумбална регулација на предниседишта
 • Наизменична контрола на брисачите сосензор за дожд и светлосен асистент
 • Пневматици 205/55 R16
 • Предни светла за магла
 • Радио SWING со 6.5" екран во боја,Bluetooth, USB-C
 • Само-затемнувачки внатрешен ретровизор
 • Странични воздушни перничиња напредзаедно со воздушни завеси
 • Темпомат
 • Централно заклучување со далечинско
Einzelne Ausstattungen sind abhängig von der gewählten Variante (Motorisierung, DSG usw.) und können hier in dieser Übersicht nicht vollständig dargestellt werden. Die konkrete Ausstattung Ihres Wunschmodells finden Sie in der Serienausstattungsübersicht im Konfigurator.
 • 16" Алуминиумски фелни CASTOR сопневматици 205/55 R16
 • 16" Алуминиумски фелни HOEDUS Aero blackсо пневматици 205/55 R16
 • 16" Алуминиумски фелни ORIONсо пневматици 205/55 R16
 • 17" Алуминиумски фелни BRAGA сопневматици 205/55 R17
 • 17" Алуминиумски фелни PROPUS Aero blackсо пневматици 205/50 R17
 • 17" Алуминиумски фелни STRATOSсо пневматици 205/50 R17
 • 17" Алуминиумски фелни VOLANSсо пневматици 205/50 R17
 • 18" Алуминиумски фелни SIRUSсо пневматици 205/45 R18
 • 18" Алуминиумски фелни VEGA Aero blackсо пневматици 205/45 R18
 • 18" Алуминиумски фелни VEGAсо пневматици 205/45 R18
 • 4 дополнителни звучници позади
 • Black Dots декор на предната конзола соЦрвени лајсни и Бело LED амбиентално осветлување (во комбинација со црвен штеп на седиштата)
 • Climatronic - Автоматски клима уред
 • Comfort telephony - безжично полнењеза мобилен телефон
 • DAB - дигитален радио прием
 • Driver Alert System - предупредување назамор на возачот
 • Driving Mode Select - систем за избирањена возачка програма
 • Dynamic пакет (спортски седишта /алуминиумски педали / спортски мулти-фун управувач / црн кров во внатрешноста / сребрени декоративни инсерти)
 • Emotion пакет (панорамски сончев кров /продолжено задно ветробранско стакло / црни ретровизори / Full LED предни и задни светла)
 • Family пакет (заштита на рабовите одвратите / дво-страна покривка во багажниот простор)
 • Full LED задни светла со анимирантрепкач за сигнализација
 • Full LED предни светла
 • Image пакет (продолжено задно ветробранско стакло / црни ретровизори / Full LED задни светла)
 • Jumbo Box преден централен наслон соx2 USB-C приклучоци позади само за полнење
 • KESSY - централно откл./ заклучување безклуч сo Easy Start копче за палење
 • Kessy GO копче за палење на моторот
 • Lane Change Assist систем за автоматскоодржување и промена на коловозна лента (мора во комбинација со 6XK)
 • PARK PILOT - паркинг асистент за помошпри паркирање
 • SMART LINK
 • SUNSET
 • Silver Haptic декор на предната конзоласо Glossy Black лајсни
 • Simply Clever пакет (заштита на рабовитеод вратите/ фиоки под предните седишта/ 12V приклучок во багажникот)
 • Skoda Sound System (9 звучници соsubwoofer и 405 W моќност)
 • Sport Chassis Control (-15 мм) соDriving Mode Selection (Normal/ Sport)
 • Tabora Brushed декор на предната конзоласо Сини лајсни и Бело LED амбиентално осветлување
 • Virtual Cockpit - виртуелна инструменттабла (само во комбинација со Bolero и Smart Link)
 • Адаптивен темпомат до брзина од 210 km/hсо "follow to stop" функција
 • Алармен уред заедно со EASY START копчеза палење на моторот
 • Алармен уред заедно со KESSY - централнооткл./ заклу.без клуч со EASY START
 • Бело амбиентално LED осветлување воентериерот (со Silver Haptic декор кај Ambition)
 • Воздушно перниче за колената на возачот
 • Греење на предни и задни седишта согреени прскалки за преден ветробран
 • Греење на предни седишта со греенипрскалки за преден ветробран
 • Греење на предното ветробранско стакло(мора во комбинација со автоматски клима уред - PHB)
 • Двоен под во багажниот простор
 • Ел. отварање/ затварање на багажникот(мора во комбинација со 7X*)
 • Електрично прилагодливо возачко седиште(мора во комбинација со WL0 и PMB)
 • Камера за паркирање позади
 • Кожен пакет за седишта (комбинацијаKожа-Alcantara / греење на предните седишта / греени прскалки за ветробран
 • Кожен пакет со 3 крак Спортскимултиф. управувач со контроли за радио и телефон (DSG)
 • Кожен пакет со 3 крак мултиф. управувачсо контроли за радиио, телефон и греење (DSG)
 • Кожен пакет со 3 крак мултиф. управувачсо контроли за радио и телефон
 • Кожен пакет со 3 крак мултиф. управувачсо контроли за радио, телефон и греење
 • Кожен пакет со 3 крак. Спортскимултиф. управувач со контроли за радио и телефон
 • Кука за влечење, механички преклопливаи електрично отстранлива
 • Кука за влечење, преклоплива
 • Навигациски систем AMUNDSEN со 9,2"екран во боја, осетлив на допир, 8 звучници + Virtual Cockpit
 • Надворешни ретровизори во црна боја
 • Надворешни ретровизори, автоматскозатемнувачки и електрично преклопливи
 • Пакет во багажникот (карго фиксирачкиелемнти и мрежа за прицврстување)
 • Пакет во ентериерот (преклопливи масичкиза задните седишта / корпа за отпадоци)
 • Панорамски сончев кров
 • Подготовка за кука за влечење
 • Портокалово амбиентално LED осветлувањево ентериерот (со Silver Haptic декор кај Ambition)
 • Преградна мрежа
 • Предни светла за магла со Cornering ф-ја
 • Преклопливо совозачко седиште
 • Сензори за паркирање напред и позади
 • Сензори за паркирање позади
 • Сигурносни завртки на тркалата (самозаедно со алуминиумски фелни)
 • Систем за миење на предните фарови
 • Сребрени кровни шини
 • Странични воздушни перничиња позадизаедно со перниче за колена на возач и Crew Protect Assistant
 • Хром лајсни околу страничните прозори
 • Црвено амбиентално LED осветлување воентериерот (со Silver Haptic декор кај Ambition)

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна