Модели

Škoda Kamiq Comfort Assists

Адаптивен темпомат

ACC одржува безбедно растојание од возилото пред вас со одредена брзина, управувајки го моторот и активирајки ги сопирачките за автоматско забрзување и забавување по потреба. Системот е комбинација на темпомат со предер радар за одржување растојание и е активен на брзини до 210 km/h.

Škoda Kamiq Comfort Assists

Светлосен асистент

Светлосниот асистент автоматски ги вклучува и исклучува предните светла во зависност од моменталната ситуација во сообраќајот. Детектира извори за светлина со помош на камера инсталирана во долниот дел од ретровизорот.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна