Модели

ŠKODA FABIA Combi Комфор

Задна камера

За уште поедноставно паркирање, вашата FABIA Combi можете да ја опремите со камера за помош при возење наназад. Таа го контролира делот зад возилото и го покажува совршениот начин за безбедно паркирање во избраното место за паркирање. Притоа, ширината на возилото исто така се зема предвид.

ŠKODA FABIA Combi Комфор

Сензори за паркирање

Извонредната способност за маневрирање на FABIA Combi го прави паркирањето многу едноставно. Исто така, можат да ви помогнат и сензорите за паркирање, кои се интегрирани во предните и задните браници и го контролираат растојанието до евентуалните препреки.

ŠKODA FABIA Combi Комфор

Maxi Dot Борд Компјутер

Централниот Maxi Dot дисплеј секогаш го одржува во тек возачот во врска со најразлични функции на борд компјутерот, како на пр. надворешната температура, точното време и изминатата патека (на денот, од последното точење и вкупно). Освен тоа, тој прикажува информации на системите за помош, на радиото во возилото или на приклучениот паметен телефон преку Bluetooth. За температурата на средството за ладење и за нивото на наполнетост на резервоарот постојат аналогни прикази.

ŠKODA FABIA Combi Комфор

Асистент за светла и дожд

Дождот и самракот повеќе нема да ви пречат. FABIA Combi може да се опреми со сензор за дожд на основата на внатрешниот ретровизор, којшто автоматски ги активира бришачите и ја прилагодува нивната брзина. Сензорот за светло автоматски го вклучува светлото, ако надворешната светлина падне до одредена вредност (на пример во тунел или кога се стемнува).

ŠKODA FABIA Combi Комфор

KESSY систем

Отворање и затворање на вратите, стартување и запирање на моторот - сето тоа, без да мора да го барате клучот? Овој комфор го нуди KESSY. Едноставно повлечете ја рачката на вратата (или притиснете го копчето на задната врата) и возилото автоматски се отклучува. Возилото можете да го стартувате едноставно со притискање на копчето. Копчето се наоѓа десно од управувачкиот столб.

ŠKODA FABIA Combi Комфор

Автоматски клима уред

При електронски регулираниот клима уред Climatronic ја поставувате саканата температура на внатрешниот простор, којашто се одржува со помош на сензорите и електронското управување.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна