Модели

ŠKODA FABIA Combi Безбедност

Преден асистент со радар

Со помош на радарската функција во предниот браник, системот за помош на предните радари активира звучен и визуелен аларм (преку Maxi Dot дисплејот) и на тој начин предупредува од претстоен судир. Доколку возачот не реагира на сигналот, системот иницира процес на сопирање, за да ги ублажи последиците.

ŠKODA FABIA Combi Безбедност

До шест воздушни перничиња

Воздушните перничиња заедно со сигурносните појаси начелно служат за да спречат телата на сопатниците да дојдат во контакт со тврдите делови од возилото или барем да ги намалат последиците од таквиот контакт.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна