За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

ŠKODA FABIA Системи за помош

Радар за предупредување на возило од мртов агол

Новиот Blind Spot Detection системот помага при пренасочување во соседната лента со тоа што ги снима возилата кои доаѓаат од вашиот мртов агол. Два сензори кои се наоѓаат во долниот дел од задниот браник снимаат до 20 метри од просторот позади возилото.

ŠKODA FABIA Системи за помош

Асистент за задно предупредување во сообраќај

При излез од паркинг, Rear Traffic Alert системот детектира возила кои доаѓаат од страна. За да не дојде до судир, системот ќе ве предупреди со испуштање на звук за да можете да реагирате на време и избегнете незгода.

ŠKODA FABIA Системи за помош

Светлосен асистент

Auto Light Assist системот на новата FABIA автоматски ги вклучува / исклучува предните светла во зависност од моменталната ситуација.

ŠKODA FABIA Системи за помош

Преден радар за сопирање

Front Assist е систем кој предупредува од при појава на препрека пред возилото, или пак доколку дојде до неизбежна ситуација надокнадно ги активира сопирачките со цел да ги намали последиците од незгодата. Front Assist е всушност радар со сензор кој се наоѓа во решетката од предниот браник.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна