Модели

Skoda Enyaq Coupé LED-технологија

LED фарови

Škoda Enyaq Coupé е стандардно опремен со LED фарови кои користат диоди како извор на светлина за средното, долгото светло, позиционираното светло и дневното светло. LED технологијата нуди многу предности: Светлата се карактеризираат со подолг работен век и помала потрошувачка на енергија.

Skoda Enyaq Coupé LED-технологија

LED-Matrix светла

Врвната верзија на фаровите користи LED диоди за сите нивни функции. Тие се помоќни и посветли од конвенционалните фарови, а исто така имаат странично светло и иновативна матрична функција.

Skoda Enyaq Coupé LED-технологија

Matrix функција

Користејќи мултифункционална камера што ги детектира изворите на светлина на возилата што доаѓаат, Matrix функцијата на LED фаровите крие поединечни светлосни сегменти кои би ги осветлувале другите возила или сообраќајните знаци во реално време со помош на индивидуално контролирани LED чипови. Ова резултира со совршено осветлен пат пред вас и зголемена безбедност.

Skoda Enyaq Coupé LED-технологија

LED задни светла

Škoda Enyaq Coupé е стандардно опремен со LED задни светла. Тие содржат диоди како извор на светлина за стоп светлата, задните светла и светлата за магла.

Skoda Enyaq Coupé LED-технологија

LED задно светло со анимиран трепкач

Задните LED светла користат диоди за нивните различни функции. Посебните карактеристики вклучуваат светло за рикверц, кое е интегрирано во двата дела на задното светло, и анимиран трепкач кој го привлекува вниманието на сите. Светлата се исто така дел од анимираната функција за доаѓање дома/напуштање дома: кога возилото е заклучено или отклучено, предните и задните светла се движат низ низа на анимација.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна