Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Со користење на нашата веб-страница, се согласувате дека колачињата се зачувани на вашиот уред.
Прифатете и продолжете
Модели

ŠKODA CITIGO Sicherheit

Sicherheit

Една од најдорбите безбедносни карактеристики на ŠKODA CITIGO е системот за помош City за итно сопирање. Тој е пионер во возната безбедност, особено во густиот градски сообраќај. Системот за помош има функција на итно сопирање, којашто до брзина од 30 km/h го следи сообраќајот до 10 метри пред возилото. Доколку возачот не реагира навремено на препрека, системот може да спречи судир.

ŠKODA CITIGO Sicherheit

Sichere Konstruktion

Цврстата структура на каросеријата е од основно значење за безбедноста. Предниот и задниот дел на возилото се дизајнирани максимално да ја апсорбираат енергијата во случај на судир. Специјално потпирање на моторот спречува моторот да навлезе во делот за патниците. Во случај на тежок судир, тој навлегува под ќелијата на патниците, каде што никого не става во опасност.

ŠKODA CITIGO Sicherheit

ESC - Elektronische Stabilisierungskontrolle

ESC или електронската контрола на стабилизација му помага на возачот да ги совлада критичните ситуации во коишто возилото скршнува од патот. Контролната единица постојано ги споредува актуелните податоци за однесувањето при возењето на возилото со претходно поставените вредности. Доколку вредностите не се совпаѓаат, контролната единица иницира стабилизирање на возилото. ESC за возачот е важна помош, но сепак таа не може да ги надмине законите на природата. Таа може да му помогне само доколку на тркалата коишто се користат за стабилизација на возилото има барем минимална вредност на прилепеност за тлото.

ŠKODA CITIGO Sicherheit

Frontairbags

Предно воздушно перниче во управувачот го штити возачот, а друго во контролната табла го штити совозачот. Воздушното перниче на совозачот може по потреба да се деактивира.

ŠKODA CITIGO Sicherheit

Kopf-Thorax Airbags

Воздушните перничиња за глава и торакс ставени во предните седишта, при страничен судир ефикасно ги заштитуваат карлицата, пределот на стомакот и градниот кош на возачот и совозачот.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна