Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Со користење на нашата веб-страница, се согласувате дека колачињата се зачувани на вашиот уред.
Прифатете и продолжете
Модели

Ќе се зборува за вас низ град

CITIGO

Од 9.937
CO₂ 97 - 105 g/km
Потрошувачка 4.2 - 4.5 l/100km

Модерен придружник во градот

Модерен придружник во градот

Модерен придружник во градот

Модерен придружник во градот

Модерен придружник во градот

Модерен придружник во градот

6 причини зошто: ŠKODA CITIGO

1

Дизајн

Неговиот извонреден и самоуверен дизајн со новото лого на ŠKODA и со реберстата решетка на ладилникот во хромирана рамка го прават CITIGO совршено возило за градот. Компактно, агилно и економично. Овие одлични особини го карактеризираат ова модерно мало возило.

6 причини зошто: ŠKODA CITIGO

2

Димензии

Искусете ја оптималната искористеност на просторот на возилото до последниот милиметар.

6 причини зошто: ŠKODA CITIGO

3

Фелни

За Вашиот CITIGO, изберете од мноштвото фелни, коишто вашето возило ќе го направат уште поиндивидуално.

6 причини зошто: ŠKODA CITIGO

4

Безбедност

"Safety first" отсекогаш било нашето мото во однос на дизајнот на возилата. Пред сè во градот со постојаниот Stop-and-go сообраќај, потребен е темелно осмислен безбедносен концепт. Поради тоа, ŠKODA CITIGO покрај основните безбедносни критериуми, истовремено нуди повеќе дополнителни карактеристики.

6 причини зошто: ŠKODA CITIGO

5

Паметен ентериер

CITIGO може да транспортира сè. Сакате да ја сместите вашата спортска опрема? Едноставно спуштете го наслонот на совозачкото седиште и добивате безмалку 1.8 метри простор за долги предмети.

6 причини зошто: ŠKODA CITIGO

6

Додатоци

Со оригиналните ŠKODA додатоци, на Вашиот CITIGO може да му дадете ваш личен печат и да ги потенцирате оние квалитети на начинот на живот коишто вам ви се најважни.

Infotainment

"Сакаш да те префрлам?" Прашање кое што во иднина често ќе го поставувате на пријатели и роднини. Бидејќи едноставно ќе обожавате да го возите Вашето CITIGO. Звучно уживање нуди  радиото "Blues", кое што располага со уред за репродукција на CD дискови, AUX In приклучок, како и со преграда за SD мемориска картичка. А пак универзалниот држач овозможува безбеден пренос на вашиот паметен телефон и MP3 уред.

Мотори

1.0 MPI

60 кс Моќност
4,2 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Рачен 5 брзини
97 g/km Емисија на CO2
162 km/h 14,4s

1.0 MPI

75 кс Моќност
4,3 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Рачен 5 брзини
98 g/km Емисија на CO2
173 km/h 13,5s

1.0 MPI

75 кс Моќност
4,6 l/100 km Комбинирана потрошувачка
Автоматски ASG
82 g/km Емисија на CO2
165 km/h 16,3s

Димензии

Повеќе