За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели

07.02.2019

Светска премиера на новиот ŠKODA KAMIQ

-        ŠKODA ја спроведува својата SUV офанзива со трет модел за европскиот пазар
-        Светска премиера на новиот ŠKODA KAMIQ на саемот во Женева

Новиот SUV на ŠKODA ќе се вика KAMIQ. Кросоверот е трет SUV наменет за европскиот пазар и го означува следниот чекор во кампањата на чешкиот производител. Зборот KAMIQ произлегува од јазикот на Инуитите што живеат во северна Канада и Гренланд. Тој опишува нешто што се вклопува совршено во секоја ситуација.

ŠKODA KAMIQ е урбан кросовер модел кој се претставува како идеален придружник на секојдневниот живот во современиот град и пошироко. Ознаката спаѓа во номенклатурата која ги поврзува сите модели во опсегот на ŠKODA SUV возилата - имињата на сите модели започнуваат со K и завршуваат со Q.

Со новиот ŠKODA KAMIQ, чешкиот производител на автомобили го прави следниот чекор во својата SUV кампања и ја проширува својата понуда со компактен модел за европските пазари. ŠKODA KAMIQ ја комбинира агилноста и управувањето на компактен автомобил со традиционалните предности на SUV - висока позиција на седење, подобра видливост, полесно влегување и излегување. Врз основа на модуларната попречна матрица, ŠKODA KAMIQ нуди нови системи за помош, како и бројни Simply Clever карактеристики кои го популаризираа брендот исто толку колку и големиот багажен простор.