Модели
07.12.2018

ŠKODA повтoрно ја одбрани WRC 2 титулата

На годишната прес конференција на ŠKODA Motorsport во Прага се прослави освојувањето на WRC 2 Шампионатот за возачи, како и за совозачи трет пат по ред, и освојувањето на WRC 2 Тимскиот Шампионат, четврта година по ред.

Возачите на ŠKODA, Јан Копески, Понтус Тидеманд и Кале Рованпера ги зазедоа првите три места во финалето на WRC 2, одбележувајќи ја 2018 година како најупешната година во историјата на ŠKODA Motorsport.