За најдобро искуство при користење на веб-страницата
Оваа страница користи колачиња за најдобро можно корисничко искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, вие ја прифаќате употреба на нашите колачиња (основни колачиња). Колачињата што се предмет на задолжително одобрување (аналитички колачиња, функционални колачиња, колачиња за персонализирана содржина) се активираат само по нивното активирање. Ако се согласите да користите колачиња, податоците за идентификација ќе бидат обработени од наши партнери (даватели на колачиња и даватели на ИТ услуги). Одговорна за оваа веб-страница и колачињата е „Порше Македонија ДООЕЛ Скопје”. Дополнителни информации за користените колачиња и нивното деактивирање може да се најдат
Активирајте ги сите колачиња
Модели
02.05.2018

ŠKODA – ДИЗАЈНИРАНА ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ

Велосипедизмот е во корените на ŠKODA. Основачите на брендот, Václav Laurin и Václav Klement пред повеќе од 120 години, започнале со производство на велосипеди, за потоа да го променат фокусот кон производство на моторни возила. Но доследна на традицијата, ŠKODA и денеска е голем поддржувач на велосипедистите и во изминатите 14 години, брендот е официјален партнер на најголемите велосипедски настани во светот Tour de France и Vuelta España. Оваа година ŠKODA ќе ги поддржи велосипедистите на Tour de France со 250 возила, кои ќе ги следат низ целата тура, која покрај Франција, поминува и низ Германија, Белгија и Луксембург.

Се поголемиот број на велосипедисти, ја зацврстуваат определбата на ŠKODA да ги дизајнира возилата со практични решенија кои го олеснуваат патот кон природата и авантурите. Багажниот простор на возилата на ŠKODA е дизајниран со цел во истиот да може да се позиционира велосипед, а со VarioFlex седиштата, просторот дополнително се зголемува и овозможува позиционирање на повеќе велосипеди во внатрешноста на возилото.

Последен во низата модели дизајнирани за велосипедисти е ŠKODA KAROQ. Сериски опремен со кровни шини, дизајнирани за лесно позиционирање на кровни носачи кои можат да транспортираат до 4 велосипеди.

KAROQ овозможува и позиционирање на велосипеди во внатрешноста на автомобилот, благодарение на модуларните седишта VarioFlex. Задните седишта можат да се преклопат или целосно да се отстранат со што дополнително се зголемува просторот и овозможува позиционирање на повеќе велосипеди. Тоа го прави KAROQ возило со одличен комфор не само за патниците, туку и за нивните велосипеди.

Љубовта кон велосипедите е преточена во платформата www.WeLoveCycling.com, во која јасно се гледа дека ŠKODA автомобилите и велосипедите едноставно припаѓаат заедно.