Модели

Неверојатен досег

Новиот електричен SUV Enyaq iV нуди автономија до 510 km.

Агилност и динамика

Електричните возила ќе ви донесат насмевка на лицето не само поради недостатокот на издувни гасови, туку и затоа што високиот вртежен момент значи дека возилото од место се движи со брзина на куршум. Ова е можно бидејќи електричниот мотор испорачува 100% вртежен момент од 0 вртежи во минута. Каков е резултатот од тоа? Извонредна динамика и уживање во возењето, секој пат.

Еколошка работа

Со својата работа, електричното возило произведува многу помалку емисии на CO2 и други гасови. Покрај тоа, додека работат, електричните возила не произведуваат никакви емисии бидејќи не произведуваат издувни гасови.

Практично одржување

За разлика од конвенционалните возила, електричните возила немаат еден од најкомплексните и најпребирливите делови во однос на одржувањето, а тоа е моторот со внатрешно согорување. Нема ниту сложен менувач ниту други делови кои бараат редовно одржување. Наместо тоа, тие користат менувачи со една брзина, без одржување. Генерално, кога станува збор за одржување, електричните возила се многу помалку барани.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна