Модели

Од удобноста на вашиот дом

Најпрактичниот начин за полнење на батериите на вашето Škoda електрично возило е да го поврзете на напојување во вашиот дом и да го полните преку ноќ. Можете едноставно да го приклучите возилото директно во домашен штекер или да користите ѕиден полнач Škoda iV, што значително го скратува времето на полнење, така што вашето електрично возило Enyaq iV 60 ќе се наполни 80% за 6 часа и 45 минути. И двата методи на полнење бараат наизменична струја, која ќе ја најдете во приклучоците за домаќинство.

Брзо кога сте во движење

Ако одите на патување и ви треба брзо полнење, користете брзи полначи со директна струја за многу поголема моќност. Брзиот полнач ќе ја наполни испразнетата батерија на Enyaq iV од 80 до 80% капацитет за само 38 минути. Škoda е вклучена во изградбата на мрежата IONITY низ цела Европа.

Оваа страница е дополнителен дел од почетната страница. Кликнете на копчето за да се вратите кон почената.

Назад кон претходната страна