Модели

Мобилност на наш начин Запознајте ги нашите електрични 𝗶V модели!

o

За Škoda, електричните возила се многу повеќе од возилата со алтернативен извор на енергија. Тие отвораат сосема ново поглавје во нашата повеќе од 125-годишна историја. Тоа е исто така можност да ве запознаеме со светот на еколошките модели iV и нивниот целосно интегриран екосистем што го прави e-Mobility лесен и удобен за вас. Ова е само почеток. До 2025 година ќе понудиме пет целосно електрични возила. Очекувајте повеќе забава, помалку емисии, повеќе функции и помалку ограничувања. Придружете ни се на нашето патување во иднината!

Škoda Enyaq 𝗶V

Škoda Enyaq iV е разновиден партнер за секојдневно патување, како и за долги патувања. Неговиот максимален домет од 529 km и капацитетот за супер-брзо полнење до 125 kW. Батеријата од 82 kWh, со нето капацитет од 77 kWh, може да се наполни од 5% до 80% за само 38 минути на точките за полнење со директна струја со соодветна моќност.

Тука сме за вас!

Партнерите на Škoda ви стојат на располагање за сите детални информации поврзани со нашите електрични возила.

Пронајдете го најблискиот Škoda партнер на линкот подолу.

MOON POWER

Комплетно решение за вашата е-мобилност на едно место:

 1. советување

 2. проверка пред инсталација

3. подготовка на инфраструктура за инсталација

4. инсталација и пуштање во употреба

5. поддршка и одржување

 

Сè е направено од MOON, а вие имате само еден контакт партнер.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

ИЗОБИЛСТВО НА ВОЗБУДЛИВИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Како изгледа животот во iV? стил Накратко погледнете ги главните карактеристики на Enyaq iV и дознајте како може да ви помогне во секојдневниот живот.

ПОЛНАЧИ Škoda 𝗶V

Ѕидниот полнач Škoda iV е дизајниран за полнење на електричните модели на Škoda дома или на работа. Оваа ѕидна точка за полнење моментално е достапна во три варијанти. Сите се користат со наизменична струја за полнење возила до 11 kW. Полуксузните варијанти се опремени со интернет конекција за да може да се управуваат, на пример, преку мобилна апликација. Врвната верзија нуди мерач на моќност што овозможува побрза и полесна наплата во случај на повеќе возачи. Разбирливо е дека се проверува можноста за инсталација во вашата куќа, по што следи самата инсталација и обезбедување дополнителни услуги.

СПОРЕДБА НА ПОЛНАЧИТЕ

ПОЛНАЧ Škoda V ПОЛНАЧ Škoda V CONNECT ПОЛНАЧ Škoda V CONNECT+
Моќ на полнење ПОЛНАЧ Škoda V 3,6 – 11 kW ПОЛНАЧ Škoda V CONNECT 3,6 – 11 kW ПОЛНАЧ Škoda V CONNECT+ 3,6 – 11 kW
Должина на кабелот ПОЛНАЧ Škoda V 4,5 / 7,5 m ПОЛНАЧ Škoda V CONNECT 4,5 / 7,5 m ПОЛНАЧ Škoda V CONNECT+ 4,5 / 7,5 m
Комуникација ПОЛНАЧ Škoda V ПОЛНАЧ Škoda V CONNECT LAN, Wi-Fi ПОЛНАЧ Škoda V CONNECT+ LAN, Wi-Fi, LTE
Сертифицирано броило ПОЛНАЧ Škoda V Не ПОЛНАЧ Škoda V CONNECT Не ПОЛНАЧ Škoda V CONNECT+ Да

Škoda E-CHECK

Сакате да ги подигнете опциите за полнење дома на следното ниво? Најдоброто решение за ова е полначот Škoda iV. Ќе ве водиме низ процесот на набавка, од необврзувачката онлајн претходна проверка до конечната инсталација и соодветната грижа за клиентите.

Подготвнителна проверка

Целта на онлајн подготвителната проверка е да се процени дали е можна инсталација на ѕидна кутија во вашиот дом. Оваа проверка може да се изврши од кој било уред во секое време и не бара посебно знаење.

Домашна проверка

Домашната инспекција е детална проверка на електричните инсталации на лице место. Сертифицираниот електричар на нашиот локален партнер ја проверува електричната инфраструктура и саканата локација на ѕидното сандаче за да ја провери компатибилноста со инсталациониот пакет. Домашната проверка обично не треба да трае подолго од 2 часа. Се разбира, можете да ја прифатите или одбиете понудата за дополнителни услуги.

ИНСТАЛАЦИЈА

Целта на процесот на инсталација е да ги изврши сите релевантни дејства за да ви овозможи да имате ѕидна кутија која е целосно функционална. Сите инсталациски работи ги изведува лиценциран електричар од нашиот локален партнер за инсталација. Фиксната цена на стандардниот пакет за инсталација варира од пазар до пазар.

ГРИЖА ЗА КЛИЕНТИ

Ако имате какви било проблеми или прашања кои не се одговорени овде, контактирајте ги овластените Škoda партнери.

Пребарајте Škoda партнер

МОЖНОСТИ ЗА ПОЛНЕЊЕ

Во домот

2,3 kW

Стандарден приклучок за домаќинство (AC)

Кабел за полнење MODE 2

 

Брзо полнење

50 kW

Јавна станица за полнење (DC)

Кабел за полнење MODE 4 (дел од самата станица)

 

WALLBOX / ЈАВНО ПОЛНЕЊЕ

7,2 Kw/3,6 kW 

Wallbox / станица за полнење (AC)

Кабел за полнење MODE 3

 

 

ТЕХНОЛОГИЈА НА БАТЕРИИТЕ

Електричните возила со литиум-јонски батерии се потпираат исклучиво на погонот на електричниот мотор. Тие се снабдуваат со енергија првенствено од соодветни точки за полнење и се складираат во пакувања со батерии. Нашиот систем за управување со батерии обезбедува оптимални перформанси со илјадници циклуси на полнење. Клучната предност на електричните возила е тоа што не произведуваат издувни гасови, тивки се при работа, динамични и агилни, а нивното сервисирање не е толку комплицирано.

ПРЕДНОСТИ НА Е-МОБИЛНОСТА

Животниот стил што го нуди е-мобилноста е полн со придобивки и како што еволуираат електричните возила, тој само ќе се подобрува.

ЗДРАВА ОКОЛИНА

Придобивките од е-мобилноста се неспорни кога станува збор за заштита на животната средина: помала зависност од фосилни горива со помало загадување. Луѓето во градовите со повисоки концентрации на електрични возила, исто така, се сведоци на пониски нивоа на загадување и бучава.

ВРЕДНОСТ НА ЕЛЕКТРИЧНИОТ ПОГОН

Кога станува збор за е-мобилност, не се работи само за заштита на животната средина, туку и за заштеда на многу за клиентите. Со пониски трошоци за гориво и одржување во споредба со возилата со мотори со внатрешно согорување и со даночни олеснувања за сопствениците на електрични возила што ги нудат голем број влади на некои пазари, електричните возила се многу попривлечни за клиентите.

Возете каде ќе посакате

Како што загадувањето на воздухот и климатските промени стануваат сè поголем и итен проблем, градовите почнаа да воспоставуваат зони во кои на многу стандардни возила им е забранет или ограничен пристапот (LEZ). Во наредните години тие зони ќе стануваат се поголеми и поголеми.

Дали знаевте дека...

Škoda 𝗶V

Буквата "i" во името значи дека моделите на Škoda iV се "иновативни" и "интелигентни" и дека нудат приспособени решенија за мобилност. Škoda iV е исто така "икона" и "инспирација" поради неговиот возбудлив и препознатлив дизајн. Кога станува збор за варијанти и опции за прилагодување на оваа опрема, тие можат да се "индивидуализираат". Сите модели на Škoda iV се издвојуваат по тоа што се "интуитивни". Буквата "V" го означува возилото.

RECHARGE LIFE

Времињата се менуваат. Конечно дојде време новите технологии да му служат на човештвото пред сè. Деновите на бесмислено прекумерно трошење се зад нас. Тоа е време на изненадувачки, паметни идеи кои внесуваат допир на магија во вашата секојдневна рутина. Време е да ги збогатиме нашите животи со хуманост и забава. Време е да го наполниме ЖИВОТОТ. Дали сакате да ни се придружите?

Поддршка на еколошките заложби

Нашиот влез во ерата на е-мобилност е клучен столб на нашата стратегија за одржливост "GreenFuture". Како дел од оваа стратегија, поставивме одредени еколошки цели за нашите производи и производство на возила. Еден пример е намалувањето на емисиите на CO2 од нашата флота за 30% во периодот од 2015 до 2025 година. Основата за тоа е трансформацијата од возила со мотори со внатрешно согорување во електрични возила.

НАЈГОЛЕМАТА ИНВЕСТИЦИЈА ВО НАШАТА ИСТОРИЈА

Инвестираме во алтернативни погонски системи и нови услуги за мобилност, како што се платформите за споделување возила. До крајот на 2022 година ќе претставиме повеќе од десет електрични модели и на тој начин ќе го основаме семејството Škoda iV. Повеќе од 11.000 вработени веќе се обучуваат за производство на електрични возила.