ŠKODA и Tour de France 2016

06.07.2016

ŠKODA и Tour de France во 2016-та година го одбележуваат 13 годишното успешно партнерство. Најголемиот светски велосипедски настан започнува на 2-ри, а завршува на 24 јули. 

Овогодинешното издание на Tour de France ќе биде составено од 21 етапа и ќе покрие дистанца од 3.519 километри. Главен поддржувач на велосипедистите и оваа година, ќе бидат возилата на ŠKODA, кои заедно ќе поминат и три соседни држави: Шпанија, Андора и Швајцарија.

Сите вести